Nejnovější aktivita: 5. 9. 2024 - 14. 9. 2024 - TÝDEN BEZPEČNOSTI 2024

Článek

CHRISTMAS CUP 2023

CHRISTMAS CUP 2023

15. 12. 2023

V sobotu 2. prosince 2023 proběhl ve sportovní hale Most tradiční turnaj v kickboxingu

a ostatních bojových umění „CHRISTMAS CUP 2023“ letošní ročník byl 26. v řadě, když počítáme že v době COVID-19 se turnaj nekonal. Tak jako v letech předešlých byl pořadatelem sportovní klub LEON ve spolupráci s Kung-fu centrem z pověření České asociace amatérského kickboxu ČAAK.

Já jako majitel Kung-fu centra se mohu pochlubit tím, že se mi podařilo navázat na šňůru velmi dobře mezinárodně obsazovaných turnajů z let 2008–2012. Již v loňském roce jsme navázali spolupráci s mezinárodní světovou asociací WMAC – WORLD MARTIAL ARTS COMMITTEE. Prezident této asociace se osobně zúčastnil turnaje v roce 2022 a v letošním roce k němu přibili další tři mezinárodní rozhodčí z Rakouska a Německa. Mezinárodní rozhodčí během turnaje zodpovídali za korektní způsob zápasení v disciplínách, které zde zastupovali ostatní bojové umění byly to disciplíny MMA Light, Grappling a Oriental Boxing. Tyto disciplíny jsou na mosteckých turnajích novinkou a teprve čas ukáže jak četně

a kvalitně budou obsazovány. Další disciplíny, ve kterých mohli diváci vidět své favority byly Full Contact, K 1, Kick Light, Lightcontact, Pointfighting a Stužkovanou (Rumble).

Další novinka, kterou přinesl tento turnaj byla účast firma PM internationál, která během celého turnaje poskytovala sportovcům ochutnávky svých produktů. Firma PM International se v rámci projektu sportovního managementu podporovat sportovce v České republice tím, že jim poskytuje na určitou dobu produkty Fit Line zdarma. Vzhledem k tomu, že sportovní klub LEON patří k prvním vlaštovkám tohoto projektu. Tři sportovci z SK LEON dostali podporu v podobě doplňků stravy NTC – patentovaná technologie hloubkové výživy buněk a regenerace těla. S užíváním těchto preparátů je zaručená plnohodnotná regenerace díky tomu se zvyšuje výkon.

Teď trochu statistiky, turnaje se zúčastnilo celkem 172 závodníků z 13 týmů, kteří předvedli 236 vzájemných zápasů v rámci 72 různých váhových kategorií napříč všemi disciplínami.

O mezinárodní zastoupení se krom Českých závodníků postarali závodníci s Ruskou a Ukrajinskou národností a rozhodčí z Rakouska a Německa.

Hlavní kouč Týmu SK LEON Vojtěch Brzoň zhodnotil turnaj následně „jako tým jsme obsadili první místo tím, že jsme získaly nejvíc medailí, ale největší výhodu domácího turnaje vidím v tom, že pořadatel nám umožnil vytvořit speciální disciplínu pro absolutní nováčky

a začátečníky při které si mohli zazápasit a nemuseli se stydět za to, že to zrovna není technicky perfektní. Myslím si, že takováto vzájemná konfrontace naučených dovedností, kondice, vůle a chuti zvítězit je nedílnou součástí dlouhodobého tréninkového plánu, který motivuje a rozvíjí osobnost sportovce. Je asi zbytečné připomínat, že pokud se nebudeme věnovat těm nejmenším tak za chvíli nebude koho trénovat“.

Tým SK LEON získal na turnaji 28 zlatých medailí, 18 stříbrných medailí a 20 medailí bronzových.


Další články


Předchozí článek

DEN RODINY HABARTOV

Další článek

SEMINÁŘ KYUSHO KARATE 2023


Fotogalerie